В Україну приїхали реактивні системи залпового вогню і самохідні гаубиці з Німеччини

На черзі танки «Gepard»

Фото : Бундесвер

Україна отримала чергову партію важкого озброєння від Німеччини. Йдеться про реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) «Mars II» і самохідні гаубиці, повідомила міністр оборони Крістін Ламбрехт, передає «УНІАН».

Вона зазначила, що поставка інших систем вже планується.

«Поставлені обіцяні реактивні системи залпового вогню «Mars II» і самохідні гаубиці «Panzerhaubitzen 2000». Ми тримаємо своє слово», — заявила Ламбрехт.

Міністр оборони України Олексій Резніков вчора повідомив, що перші три зенітні самохідні установки «Gepard» і кілька десятків тисяч набоїв прибули з Німеччини.

Всього Україна отримає 30 танків «Gepard» з боєзапасами від Бундесверу. А три реактивні системи залпового вогню «Mars II» і 10 самохідних гаубиць «Panzerhaubitzen 2000» вже надійшли зі складів Бундесверу.

Прибуття в Україну озброєння від Німеччини підтвердивши голова офісу президента Андрій Єрмак. «РСЗВ «Mars II» вже передані Україні нашими німецькими союзниками», — повідомляв він.

Що таке РСЗВ Mars II

Середній артилерійсько-ракетний комплекс «Mars II» може стріляти ракетами різних режимів дії, наприклад, керованими ракетами з системою GPS або мінно-викидаючими ракетами для блокування ділянок місцевості. Стартові батареї з бойовим навантаженням в 12 ракет встановлюються на гусеничних машинах, здатних рухатися зі швидкістю до 50 км\год.

Як повідомлялося, на українських позиціях вже з’явилися польські бойові «Краби».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий