В «Укренерго» розповіли, коли закінчаться вимкнення світла в Україні

Водночас, вимкнення світла 20 травня буде в усіх регіонах України

ФОТО: ілюстративне

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький наголосив, що світло в Україні будуть вимикати, поки не відновиться генерація. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії в Україні, що, ймовірно, дасть можливість не відключати споживачів упродовж ночі та вранці, як це було минулого тижня. Але повністю уникнути відключень поки не вдасться.

«Вимушені обмеження триватимуть ще упродовж місяців – і влітку, і восени та взимку. Аж доки не вдасться відновити пошкоджені російськими атаками об’єкти генерації», - констатував чиновник.

Водночас він підкреслив: українцям треба бути готовими до того, що можуть бути застосовані графіки відключень.

Читайте також: вимкнення світла 20 травня буде в усіх регіонах України

«Ми зараз в такій ситуації, коли в нас дуже сильний дефіцит саме виробництва енергії. Електростанції неможливо швидко відновити після таких тяжких пошкоджень ракетами. Тому дефіцит час від часу виникатиме. Нам всім треба бути до цього готовими», – резюмував Кудрицький.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також

Росія вночі атакувала Львівщину та інші регіони: скільки цілей знищила ППО

До відбиття повітряного нападу противника було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби