В УКУ започаткували стипендіальний фонд імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич

Сталий стипендіальний іменний фонд

У пам’ять про студентку УКУ Дарію Базилевич, її маму Євгенію і сестер Ярину та Емілію, Український католицький університет спільно з батьком Ярославом Базилевичем та Національною скаутською організацією України Пласт започатковують сталий стипендіальний іменний фонд. Про це інформує пресслужба УКУ.

Ціль – зібрати 100 тисяч доларів, завдяки яким щороку студенти УКУ зможуть отримувати стипендію, щоб наслідувати ті ідеали і принципи, які засвідчили своїм життям сестри Базилевич та їхня мама.

У ніч на 4 вересня, під час чергового масованого обстрілу, російська ракета забрала у Львові життя Дарії, її двох сестер Ярини та Емілії та їхньої мами Євгенії в той час, коли вони перебували на сходовій клітці свого будинку, ховаючись під час повітряної тривоги. 

Ярослав Базилевич, батько трьох донечок повідомив:

«Я був найбагатшим, найщасливішим чоловіком і батьком: я мав скарб і завжди розумів, що це скарб – мати таку дружину і таких відповідальних, працьовитих, гарних, розумних, ініціативних, патріотичних дітей. Весь час я пишався ними та пишаюся надалі. У них мало бути все попереду – у кожної з них. В одну мить я втратив ту багатогранність відчуттів, яку вони всі четверо, кожна по-своєму давали мені протягом нашого спільного життя. Сьогодні я маю найкращі, найщасливіші, найпрекрасніші спогади – все решта ампутовано! То ж прошу кожного допомоги у створенні сталого стипендійного фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії і Емілії Базилевич, щоб світ пам’ятав їхні імена».

Ціллю є зібрати 100 тисяч доларів на створення сталого стипендіального фонду. Ендавмент дозволить щороку генерувати стипендію у пам’ять про Євгенію, Ярину, Дарію та Емілію Базилевич. Так університет зможе покривати витрати на навчання для талановитих студентів, які через складні життєві обставини не мають змоги оплатити свою освіту.  

Зробити пожертву у фонд імені родини Базилевичів ви можете за посиланням https://supporting.ucu.edu.ua/donate/?order=115.25

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також