В’язні-переселенці влаштували бунт і підпалили приміщення у виправній колонії на Рівненщині (ВІДЕО)

Їх ізолюють від інших засуджених

Фото: ФБ/Сергій Старенький

25 липня, о другій годині ночі, надійшло повідомлення про те, що у Полицькій виправній колонії на Рівненщині засуджені влаштували бунт та нищать майно, повідомляє прокуратура Рівненської області.

В’язні забарикадувалися у житловій зоні закладу та не допускали персонал, вибили вікна та пошкодили меблі у житлових бараках, влаштували пожежу у карантинному приміщенні та їдальні. 

Пожежу швидко ліквідували працівники ДСНС та установи виконання покарань. Ситуацію в закладі оперативно взяли під контроль. Тілесних ушкоджень персоналу та засудженим не спричинено.

За попередньою інформацією, порушення ініціювала частина засуджених, яких евакуювали на Рівненщину із Запорізької області.

За вказаними фактами правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. На даний час у кримінальних провадженнях тривають першочергові слідчі та процесуальні дії, встановлюються всі обставини події та причетні до них особи. Вирішується питання їх ізоляції від інших засуджених.

Як повідомляє Нацполіція Рівненської області, за фактом заворушень у виправній колонії розпочато досудове розслідування.

Слідчі внесли відомості до ЄРДР за ч. 1 статті 294 (масові заворушення), ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) КК України.

Ситуація наразі контрольована, на місці події працює слідчо-оперативна група.

Як повідомлялося, ув’язнені з ОРДЛО ошукують українців, представляючись банківськими працівниками.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також