В’язням українських тюрем виплатили борги по зарплаті

2021-07-14-124328
2021-07-14-124328

Поширеною є практика, коли праця в’язнів оплачується у розмірі, меншому ніж передбачено законодавством. Такі порушення допускаються адміністрацією пенітенціарних установ шляхом неповного обліку робочого часу працюючих, що здійснюється без урахування реальної тривалості роботи, вихідних, святкових днів та особливостей виробничого процесу. За реагування прокуратури в’язням виплачено заборгованість із зарплати на 1 млн грн.

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, обласними та окружними прокуратурами проведено перевірки стану додержання вимог законодавства, що регулює питання забезпечення трудових прав засуджених і взятих під варту осіб, в установах виконання покарань й слідчих ізоляторах.

За їх результатами прокурорами розпочато 24 кримінальні провадження, внесено 174 документи реагування, у тому числі вказівку керівництву Міністерства юстиції України, з метою усунення виявлених порушень закону та поновлення трудових прав засуджених і взятих під варту осіб.

За реагування прокуратури погашено заборгованість з виплати заробітної плати засудженим на загальну суму понад 1 млн грн.

В ході перевірок встановлено, що у пенітенціарних установах допускаються системні порушення у цій сфері. Поширеною є практика, коли праця в’язнів оплачується у розмірі, меншому ніж передбачено законодавством. Такі порушення допускаються адміністрацією пенітенціарних установ шляхом неповного обліку робочого часу працюючих, що здійснюється без урахування реальної тривалості роботи, вихідних, святкових днів та особливостей виробничого процесу.

[gallery link=«file» ids=«292870,292871,292869»]

 

varta1.com.ua: Новини