В ЗСУ пояснили, як погода впливає на російські атаки по території України

Зокрема дронів

Фото ілюстративне

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат пояснив, як погода може впливати на ворожі повітряні атаки по території нашої країни та їх відбиття. Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо впливу грози та дощу на активність БПЛА-камікадзе, пише УНІАН

«Ворог використовує не лише темну пору доби. І можливо, дещо хотів скористатися і примхами погоди. Якщо серйозна хмарність, то це теж ускладнює роботу мобільних вогневих груп, які мусять передусім бачити об’єкт, бачити повітряну ціль, щоб прицілитися банально», - зауважив Ігнат.

Речник додав, що погода загалом впливає на будь-які об’єкти, які є у небі, на роботу пілотованої авіації.

«Що стосується крилатих ракет і » Shahed «, то погода не надто впливає. Тому що вони летять по своєму маршруту заданому… Можливо, сильний вітер боковий, обмерзання з перепадом температур може впливати на » Shahed «, які запускають через Азовське море. Це коли йде перехід з плюса в мінус і навпаки», - пояснив речник.

Читайте також: ворог атакував столицю дронами «Shahed»

Також 14 липня, Керівниця Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк зазначила, що на фоні дуже складних погодних умов та потужної грози над Чорним морем ворог застосовував декілька хвиль дронів-камікадзе типу «Shahed», спрямовуючи їх з використанням особливостей місцевості. 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена