В.о. голови Львівської облради вибачився перед родинами військових через відео, де він закликає телефонувати зниклим безвісти воїнам

Холод визнав помилку

В.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод опублікував відео, де він проходить між портретами українських військових та запрошує зателефонувати і подякувати тим, кого впізнали. Про це повідомив журналіст Андрій Дрозда.

Холод навіть нібито телефонує комусь під час зйомки відео.

Однак, це портрети українських військових, які зникли безвісти або опинилися в полоні. Під кожним фото пише: «зник безвісти» або «в полоні», виходить, що Юрій запрошує телефонувати з подякою зниклим і полоненим військовим. 

«Цікаво також, до кого зміг додзвонитися сам Холод під час зйомок свого інстаграм-кліпу? Юра, кому ти телефонував і дякував? Може, комусь із довгого списку ухилянтів, яким ти допоміг втекти з країни через систему «Шлях»?» - написав Андрій Дрозда.

Згодом, Юрій Холод вибачився перед родинами військових за опубліковане відео у соцмережі.

«Я не ідеальний. Але мене точно не можна звинуватити в намаганні принизити честь і гідність українських воїнів. Те, що я маю змогу відносно безпечно виконувати свою роботу у Львові — це їхня заслуга. І я це прекрасно розумію.

На жаль, відео зі мною з виставки На Валах, яке раніше було опубліковане на моїй сторінці в Інстаграмі, справді є некоректне. Це помилка медійника, але це не знімає з мене провини за те, що я недогледів це. Я визнаю цю прикру помилку і приношу вибачення всім, чиї почуття зачепило це відео. Особливо прошу пробачення у всіх родин загиблих воїнів та тих, хто досі в полоні чи повернувся з нього.

Також прошу не робити з цієї теми політичну гру, бо це не ті речі, на яких варто спекулювати. Дякую за розуміння», – написав Юрій Холод.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт