Вакансії в ЗСУ і рекрутинг: як це працює зсередини?

Що потрібно, щоб відбувся бажаний результат - людина служила там, де й хотіла

Зараз дуже часто обговорюється тема рекрутингу в армію. Про те, як відбувається набір, яка послідовність дій та які є актуальні вакансії у Збройних силах України розповів уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець, пише Львівський ТЦК та СП

Отже, особа прийшла до місця, де є рекрутери – поспілкуватися й дізнатись те, що її цікавить.

Після бесіди людина отримує відповіді на свої запитання і з’ясовує потрібну для себе інформацію.

Якщо опісля такої розмови особа каже, що розуміє специфіку військової частини і готова йти служити на одну з її посад – то тут же, на місці, вона має можливість оформити перший пакет документів, з яким потім піде до ТЦК та СП. Тому що всі процедури з оформлення на службу відбуваються саме в територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки.

Далі рекрутер перебуває на зв’язку з ТЦК та СП і контролює процес.

Він супроводжує людину по всіх етапах прийняття на службу.

Рекрутер відповідальний за людину, яку рекрутував, має довести її до частини й простежити, аби особа зайняла ту посаду, на яку подавалася.

Це процедура з багатьма етапами:

  • оцінка,
  • проходження перевірки,
  • медичний огляд тощо

Після цього існують два варіанти:

Перший варіант: з ТЦК та СП людину направляють до навчального центру для проходження базової загальновійськової підготовки. Потім, якщо посада передбачає, відбувається вже фахове навчання. Після цього особа їде у військову частину.

Другий варіант: з ТЦК та СП людина потрапляє одразу в частину. І вже там їй оформляють документи і гарантують навчання. Далі вже з військової частини особа відбуває до навчального центру, а після навчання – до свого підрозділу. І перший, і другий варіанти працюють. Який з них виберуть – залежить від зручності для людини й частини. Бо наша мета – щоб людина максимально спокійно потрапила на посаду і була навченою.

Для цього і є рекрутер, який проводить особу всіма процедурами аж до досягнення бажаного результату.

Читайте також: Компенсація за піднайом житла у 2024 році: скільки отримають військові?

А бажаний результат – це коли вмотивована людина служить там, де й хотіла, а військова частина задоволена нею.


varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена