Вакциновані громадяни України віком від 60 років безкоштовно отримають смартфони

Літні люди отримають від держави безкоштовний, сучасний смартфон та пільговий тариф

Ілюстрація: Інфопортал

На порталі та в застосунку державних послуг «Дія» вводяться нові функції. Сам застосунок оновиться, в ньому з’являться нові види цифрових документів, а людям похилого віку обіцяють роздати безкоштовні смартфони. 

Про це повідомляє «Оbozrevatel», зазначаючи, що про це стало відомо під час Diia Summit, у якому бере участь президент України Володимир Зеленський. Це вже третій «Diia Summit» — Міністерство цифрової трансформації проводить такі заходи для презентації оновлень «Дії».

«Два роки ми аналізували життєві ситуації, в яких громадяни України взаємодіють із державою. Найпопулярніші послуги переводили в онлайн», — сказав на відкритті саміту Зеленський. За його словами, станом на лютий 2022 у Дії зареєстровано майже 14 млн користувачів «Дії».

Перехід до «держави в смартфоні» ускладнюється тим, що люди похилого віку часто не тільки не вміють користуватися інтернетом, але й не мають смартфона. Тому у квітні 2022 буде запущено нову державну програму, заявив президент.

«Незабаром усі вакциновані громадяни України віком від 60 років отримають від держави безкоштовний, якісний, сучасний, швидкий смартфон та пільговий тариф», — анонсував Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також