ВАКС посилив запобіжний захід Василю Лозинському

Арешт із можливістю вийти під заставу в розмірі 50 млн грн

Вчора, 19 червня Вищий антикорупційний суд посилив запобіжний захід колишньому заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василю Лозинському. Про це проінформувала у Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

24 січня ВАКС обрав для Лозинського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

САП оскаржила рішення, і апеляція ВАКС задовольнила клопотання прокурорів, призначивши колишньому чиновнику арешт із можливістю вийти під заставу в розмірі 50 млн грн.

З 17 березня Лозинський був під домашнім арештом.

«Суд зважив на доводи, наведені прокурором САП, і ухвалив рішення змінити підозрюваному запобіжний захід на тримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн грн застави. Строк дії запобіжного заходу – до 17 серпня», – ідеться в повідомленні прокуратури за 19 червня.

У разі внесення застави на Лозинського надінуть електронний браслет, заберуть документи для перетину державного кордону, а також введуть низку обмежень на пересування і спілкування із фігурантами справи.

Читайте також:  Василя Лозинського затримано на хабарі 400 000 доларів. Топ-чиновника підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

Додамо, що заступника міністра розвитку громади Василя Лозинського викрито на одержанні 400 тисяч доларів хабаря.

 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт