«ВАЗ» добряче зім’яло: на Тернопільщині п’яний водій спричинив ДТП (ФОТО)

Водій і раніше практикував водіння у стані сп’яніння

ФОТО: Національна поліція Тернопільської області

У четвер, 28 липня, на Тернопільщині 60-річний водій «ВАЗу» у стані алкогольного сп’яніння спричинив ДТП. За даними правоохоронців - кермувальник не вперше сідає за кермо у нетверезому стані.

Про це повідомляє Національна поліція Тернопільської області.

На початку березня група реагування патрульної поліції Кременеччини за порушення ПДР зупинила автомобіль марки «ВАЗ». При спілкуванні з’ясувалося, що водій у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти тест на «Драгері». Газоаналізатор показав в крові 1,27 проміле алкоголю. 

Поліцейські склали адмінпротокол згідно зі статтею 130 КУпАП та направили справу до Кременецького районного суду.

16 травня відбулося засідання і суд закрив провадження, мотивуючи тим, що у поліцейських не було відеодоказів п’яної їзди, а показник алкотестера суддя до уваги не взяв.

28 липня цей самий водій спровокував уже ДТП. 60-річний водій, грубо порушивши правила дорожнього руху, не пропустив вантажівку, яка їхала головною трасою, і спробував швидко виїхати з другорядної дороги на головну. Проте не встиг та врізався в «MAN». 

Фото: Національна поліція Тернопільської області

Порушника госпіталізували до лікарні й взяли зразки крові на вміст алкоголю. За попередніми даними, чоловік знову сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння. 

Проігнорував сигнал поліції про зупинку транспортного засобу та намагався втекти водій автомобіля «Mercedes-Benz». Кермувальник 28 липня близько опівночі їздив вулицями Почаєва у комендантську годину. Зупинитися чоловік відмовився і почав тікати. 

Його наздогнав наряд поліції. Втікач — місцевий мешканець. Чоловік мав ознаки алкогольного сп’яніння, але здавати кров чи проходити алкотест він відмовився. Після перевірки особи порушника стало відомо, що він сів за кермо без водійського посвідчення. 9 травня суд позбавив жителя Кременеччини прав через п’яну їзду та оштрафував на 17 тисяч гривень. 

Останній факт поліцейські внесли в журнал єдиного обліку про злочини та правопорушення та склали адмінпротокол згідно ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Нагадаємо, суд виніс вирок водію львівської маршрутки за збиту на смерть монахиню.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також