Важка втрата: на війні загинув легендарний зенітник ЗСУ (ФОТО)

Вічна пам'ять!

Під час чергового ворожого обстрілу оператор переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) «Starstreak» 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України Андрій Лінійчук загинув.

 Про загибель Героя повідомили  у прес-службі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади у Telegram.

«У боях за Україну загинув легендарний зенітник, який збив найбільшу кількість засобів повітряного нападу противника у Збройних силах», – ідеться у повідомленні.

Довідка про Героя: 25-річний Андрій «Кельт» Лінійчук із Житомирщини під час повномасштабного вторгнення став найрезультативнішим зенітником Збройних сил. Він збив 16 дронів "Орлан-10«, один БПЛА »Zala« та ворожий вертоліт Ка-52, за що отримав орден »За мужність".

За час вторгнення «Кельт» двічі зазнав поранень, а після лікування повертався на фронт. На жаль, під час чергового обстрілу з боку росіян Андрій Лінійчук загинув.

Ще у 2020 році після закінчення університету він підписав контракт та пішов у лави ЗСУ боронити нашу країну на Сході. Повномасштабне вторгнення він зустрів під Горлівкою, що на Донеччині.

Читайте також: на війні загинув український журналіст

Андрій Лінійчук був першим, хто здійснив бойове застосування переносного зенітно-ракетного комплексу «Martlet» – модифікації «Starstreak», яку розробили у Британії та надали Україні в межах військової допомоги.

«Андрія нам буде не вистачати. Він став нам братом. Його наполегливість і відповідальність були для нас прикладом, а почуття гумору – розрадою під час бойових виходів. Ми обов’язково помстимося за смерть Андрія», – написав побратим бійця. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена