Важливо щоб бути здоровим: п’ять щоденних звичок, що погіршують самопочуття

Слід гарно подбати про своє здоров’я відразу після прокидання, щоб потім весь день почувати себе в тонусі.

фото з мережі

Міцне здоров’я та імунітет — щоденна праця. Жодні пігулки не здатні зробити дива, якщо не дотримуватися елементарних правил задля хорошого самопочуття.

Часто буває так, що в ранковому поспіху люди нехтують сніданком — їдять щось на ходу або зовсім відмовляються від першого прийому їжі. Це найпоширеніша помилка, яка впливає не тільки на самопочуття, але і на набір ваги, стверджують журналісти «Уніан».

Відомо, що люди, які вранці повноцінно снідають, протягом дня спалюють в два рази більше калорій ніж ті, хто відмовився від першого прийому їжі.

До чого може привести відмова від сніданку? По-перше, це загальна слабкість. Після сну організм не отримав достатньої кількості поживних речовин, а активність вже запущена. Отже, не вистачає ресурсу, щоб відчувати себе бадьорим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  До уваги батьків: що може свідчити про онкозахворювання у дітей

По-друге, відмова від сніданку може вплинути на порушення обміну речовин, і, як наслідок, через деякий час ви помітите, що стали додавати у вазі.

І по третє, ВООЗ підрахувала: у тих, хто пропускає сніданок, ймовірність розвитку захворювань серцево-судинної системи вище. Справа в тому, що через відсутність сніданку порушуються обмінні процеси, сповільнюється кровотік, в результаті тромбоцити можуть склеюватися, утворюючи тромби.

Кава натщесерце

Цей пункт часто пов’язаний з попереднім — немає часу приготувати сніданок, але є хвилинка, щоб заварити каву або замовити його в кав’ярні по дорозі на роботу. Однак пити цей напій на голодний шлунок — вкрай небезпечно. Вранці організм виробляє гормон стресу-кортизол. Кофеїн збільшує його вміст, що може стати причиною запальних процесів і серцево-судинних захворювань в організмі.

Якщо вже ви є фанатом даного напою, і без нього не можете почати день, то після пробудження слід випити склянку теплої води, потім поснідати, після чого випити чашечку кави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як відрізнити симптоми COVID-19 від сезонної алергії, — МОЗ

Телефон відразу після пробудження

Більшість людей відразу беруть в руки телефон, як тільки відкривають очі. Перевірити пошту і месенджери, оновити стрічку соціальних мереж або написати друзям — це, безумовно, важливо. Однак якщо це робити відразу після пробудження, то це може привести до втрати мотивації і погіршення настрою. Краще брати в руки телефон вже після того, як ви поснідаєте, зберетеся на роботу і повністю “включитеся” у свій день.

Збори в темряві

Звичка збиратися кудись вранці в темряві не дає організму прокинутися, і перебудуватися з ночі на день. Тому, якщо людина збирається в темряві, вона може виглядати невиспаним і втомленим. Щоб уникнути цього, потрібно просто включити світло в кімнаті або відкрити вікно.

Ранок без зарядки або розминки

Всім ще зі школи розповідали, як важливо робити вранці зарядку. Це бадьорить, дозволяє прокинутися і почати свій день з новими силами. Якщо у людини є звичка вставати і відразу збиратися на роботу, не роблячи навіть мінімальної розминки, є високий ризик того, що в першій половині дня він буде відчувати втому.

Хороші ранкові звички

Для того, щоб протягом усього дня відчувати заряд енергії, важливо готувати збалансований сніданок, і включати в нього продукти, які вам до душі. Крім того, хорошою звичкою буде пробудження в один і той же час — так організм звикне до графіку, і через якийсь час людина зможе прокидатися навіть без будильника. Невелика активність у вигляді розминки, пішої прогулянки або пробіжки “розгойдає” ваш організм, дозволить йому прокинутися і запустить всі важливі процеси.

varta1.com.ua: Новини

Роксолана Зінкевич

Читайте також