Важливо! Як вберегтись від інфекцій у разі підтоплення територій

Дотримання цих простих, але важливих правил допоможе уникнути спалахів інфекцій та захистити ваше здоров’я і життя ваших близьких.

Унаслідок сильних дощів та підтоплень важливо подбати про своє здоров’я, оскільки підтоплення можуть стати джерелом небезпечних інфекцій, особливо кишкових. Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Основні рекомендації, яких варто дотримуватись:

  • Не пийте воду з підтоплених колодязів – у неї могли потрапити мікроорганізми з вбиралень, кладовищ, сміттєзвалищ. Якщо немає доступу до питної води – обов’язково кип’ятіть її не менше 10–15 хвилин.

Не вживайте їжу, яка могла бути підтоплена. Це стосується продуктів:

  • у картонній або пошкодженій упаковці;
  • з ознаками псування (запах, колір, текстура);
  • з негерметичними кришками або домашньої консервації;
  • у бляшанках із здутими кришками чи іржею.
  • Овочі, фрукти, ягоди – тільки після ретельного миття. Мийте в кип’яченій або дезінфікованій воді. Потім обдавайте окропом.
  • Всі продукти – тільки після термічної обробки: варіть, смажте, запікайте.

Мийте руки з милом, особливо перед приготуванням і вживанням їжі.

Посуд та кухонне приладдя дезінфікуйте:

  • спочатку вимийте в гарячій воді з мийним засобом;
  • потім – промийте безпечною водою (бутильованою або спеціально очищеною);
  • обробіть окропом і дайте висохнути.

Одяг, який контактував із підтопленою водою, потрібно обов’язково випрати та продезінфікувати перед використанням.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також