Вбивчий укол чи хімікати: медики розповіли про версії смертельного отруєння двох 4-річних дітей

Діти померли в Одесі

В Одесі від отруєння померли двоє 4-річних близнюків, за симптомами - це була токсична хімічна речовина. Про це йдеться в ТСН.

До реанімації лікарні чотирирічну дівчинку привезли у вкрай важкому стані. Її брат-близнюк припинив дихати за кілька хвилин до приїзду швидкої, на руках у матері.

“Їй були проведені так звані протишокові дії, але стан не покращувався, наростала поліорганна недостатність, набряк мозку, вона була переведена на штучну вентиляцію легень”, - сказала медична директорка Одеської ОДКЛ Ірина Кузьменко.

Дітям стало погано за два дні до того, в обох почалася блювота, але жінка звернулася по допомогу лише ввечері другого дня.

Мама викликала приватну медсестру.

Після ін’єкції дітям спочатку стало краще і вони заснули, але вночі їхній стан різко погіршився.

“Ми розглядали декілька версій - наявний був виражений токсикаційний синдром, це була сірого землистого кольору шкіра, порушення периферичного кровообігу. Одна з версій - це було хімічне отруєння зокрема”, - сказав завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Одеської ОДКЛ Володимир Босенко.

Діти їли разом із дорослими, меню було звичайне, але крім малечі, ніхто не захворів.

За одним із припущень, близнюки отруїлися молодими овочами з оброблених хімікатами полів. Але медики кажуть, картина отруєння свідчить про інше, як от хімію проти щурів чи токсичну рослину.

“Нітрати мають зовсім іншу клініку отруєння, це не були нітрати… Це потрібно робити повний токсикологічний аналіз”, - додають медики.

Те, що смерть дітей викликав препарат, введений медсестрою, лікарі теж відкидають.

“Він не міг викликати такі наслідки, як летальний випадок. Робили вже, коли у дітей була блювота. Мати мала, якщо вже другий день блювоти у дітей, звернутись до лікарів”, - пояснюють у лікарні.

Читайте також: двоє 4-річних дітей померли після вживання овочів та лікування з OLX

Поліція розглядає справу як нещасний випадок, але почала й розслідування за статтею «неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником». 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт