Вбивство львівського таксиста під час Євро-2012: суд виніс вирок у резонансній справі

Вбивця вирішив викрасти авто потерпілого, але не впорався із керуванням, з’їхав у кювет та вирішив його спалити

38-річного мешканця області Назара Дубенського визнано винним в умисному вбивстві Ігоря Пака. Городоцький районний суд ув'язнив Назара Дубенського на 13 років та зобов’язав виплатити родичам вбитого 2,2 млн грн, йдеться у судовому реєстрі.

Резонансний злочин стався 12 років тому під час чемпіонату Євро-2012. Зазначається, що Назар Дубенський близько опівночі 28 червня 2012 року взяв таксі, щоб доїхати із центру Львова до села Суховоля. За даними слідства, після того, як авто заїхало на заправку, між водієм Ігорем Паком та пасажиром Назаром Дубенським виникла суперечка через брак грошей для оплати проїзду. Пасажир запевнив, що розрахується у кінці поїздки. Проте під час зупинки у кінцевій точці пасажир дістав пістолет та застрелив водія.

Після вбивства, за даними правоохоронців, Назар Дубенський одягнув на голову Ігоря Пака поліетиленовий пакет та обмотав його скотчем, а тіло закопав. Частину особистих речей вбитого він спалив, а мобільний телефон викинув у водойму. Автомобіль Opel Astra, яким користувався таксист, вбивця вирішив викрасти, але у селі Зимна Вода не впорався із керуванням, з’їхав у кювет та вирішив його спалити.

Останки тіла Ігоря Пака знайшли тільки через 7 років після вбивства. Після проведення експертиз, у січні 2019 року, слідчі оголосили у розшук підозрюваного у злочині. А затримати Дубенського вдалося лише у 2020 році на Київщині.

Раніше повідомляли, смертельна стрілянина на Тернопільщині: поліція розповіла версії свідства та показала кадри події (ВІДЕО)

Поліція працювала над розкриттям злочину понад 7 років, а суди тривали ще 4. І лише 30 серпня 2024 року злочинець отримав вирок.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також