Вдруге за день: у Львові за кермом "Maserati Ghiblі" двічі затримали п’яного футболіста (фото)

maxresdefault
maxresdefault

Про це сьогодні, з посиланням на «Трибуна», інформує видання «Прямий». Польського футболіста «Гурніка» з Ленчни Міхала Марковски львівська поліція двічі спіймала п’яним за кермом його спорт-кару. Правоохоронці склали дві адміністративні справи, які передали на розгляд Шевченківського та Галицького районних судів Львова.

У матеріалах справи першого суду вказується, що на вул. Фурманській, у Львові, о 6 годині ранку, 28 жовтня, порушник за кермом автомобіля «Maserati Ghiblі» був затриманий у стані алкогольного сп’яніння. «Драгер» показав 1,17 ‰. А вже в матеріалах Галицького суду зазначено, що в той же день, о 14:40 год., футболіст заїхав своїм авто на пл. Данила Галицького з 0,32 ‰ алкоголю в крові.

Суди повернули протоколи на доопрацювання патрульним поліцейським. Причин для цього декілька: у документі особисті дані поляка вказані на його рідній мові, а не на українській, що заборонено. До того ж, необхідно вирішити питання, як залучати його до відповідальності, якщо він живе за кордоном.

Варто відзначити, протоколи повинні бути розглянуті протягом трьох місяців, з моменту виявлення порушення: саме стільки дається для залучення до адміністративної відповідальності.

В Україні за перше порушення за статтею 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) передбачено штраф у розмірі 10 200 грн, з позбавленням водійських прав (останнє — на розсуд суду).



Нагадаємо, Міхалу Марковски 26 років. За свою кар’єру цей захисник виступав в основному за другорядні польські клуби. Пік його кар’єри — 12 матчів в Екстраклясі за «Термаліку». Зараз він є гравцем клубу «Гурнік» з Ленчни, який представляє 2 Лігу Польщі (третій професійний дивізіон).

Фото з Інтернету

varta1.com.ua: Новини