Велика Британія від нового року збільшить підтримку України

Британія пообіцяла системи ППО для захисту українського неба

Фото: ілюстративне

Ріші Сунак назвав головні загрози Британії й пообіцяв зберегти підтримку України.
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак пообіцяв зберегти або навіть збільшити військову допомогу Україні наступного року.

Про це Сунак повідомив у промові на банкеті лорд-мера Лондона.

«Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Наступного року ми збережемо або навіть збільшимо нашу військову допомогу. Ми надамо нову підтримку протиповітряній обороні, щоб захистити український народ і критично важливу інфраструктуру, на яку він покладається. Захищаючи Україну, ми захищаємо себе», — сказав він.

Ріші Сунак назвав головними викликами для Британії дії росії та Китаю, і допомога Україні це один зі способів протистояти їм.

«По-перше, підтримуючи Україну, ми також активізуємо наші європейські відносини для подолання таких викликів, як безпека та нелегальна міграція. По-друге, ми розглядаємо Китай у більш довгостроковій перспективі, зміцнюючи нашу стійкість і захищаючи нашу економічну безпеку», — сказав британський прем'єр.

Прем’єр Великої Британії розповів про терористичні методи, до яких вдається росія у війні проти України.

«У Києві я побачив, як увага росії зміщує фокус від кровопролитних зіткнень на полі бою до жорстокого поводження з цивільним населенням. Це було зафіксовано у зруйнованих будівлях і купах уламків, що лежать на вулицях, в розповідях перших рятувальників, яких я зустрів у звільненому Херсоні, від катівень до мін-пасток, залишених у дитячих іграшках. Поки світ збирається разом, щоб подивитися чемпіонат світу з футболу, я бачив, як вибуховий пристрій був захований у дитячому футбольному м'ячі - з метою перетворити його на зброю війни», — сказав прем’єр Британії.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів