Венедіктова розповіла про підписання додаткового документа — про спільну прокурорську групу з Гаагзького суду

Роботу міжнародних прокурорів у справі проти злочинів РФ з участю трьох держав набирає обертів

Фото: інформативне

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова розповіла про роботу міжнародних прокурорів у справі проти злочинів РФ.

Так, нещодавно офіс прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі долучився до спільної групи, яка займається злочинами росіян в Україні.

Венедіктова у ефірі телемарафону «Єдині новини»  розповіла, що сьогодні,25 квітня,  було підписано додатковий документ — про спільну прокурорську групу з прокурором Карімом Ханом.

«Нам дуже важливо всі можливі інструменти залучати, щоб ми швидко могли рухатися. Два тижні група прокурора Міжнародного кримінального суду була в Україні. І для того, щоб вони дійсно могли реалізовувати і свої можливості, а ми свої через них, ми запросили його приєднатися до цієї спільної слідчої групи», — поділилася генпрокурорка та додала, що до цієї групи вже входять Польща, Литва та Україна.

Венедіктова зазначила, що це три держави, які «в Люблінському трикутнику стоять пліч-о-пліч проти російського агресора».

«Якщо з нами в групі прокурор Хан — це для нас гарний сигнал. Насправді, ми це робимо на платформі Євроюсту — там, де всі країни Євросоюзу плюс десять працюють як колеги. Для нас це важлива професійна річ з точки зору інструменту притягнення до відповідальності», — додала вона.

Нагадаємо, декілька тижнів тому головний прокурор Гааги відвідав Бучу.

Карім Хан особисто приїхав до Київської області, щоб на власні очі побачити наслідки російської окупації. 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також