Верховна Рада заборонила російську музику та книги

Також ВР зобов’язалася підтримувати українські книги

Сьогодні, 19 червня, Верховна Рада ухвалила в цілому три законопроєкти, покликані звільнити український культурно-інформаційний простір від російських впливів і стимулювати розвиток національних культурних індустрій. Про це повідомив нардеп ВР Володимир В’ятрович.

За кожен проголосували понад 300 депутатів, проти — жодного голосу.

Законопроєкт 6287 передбачає державну підтримку книгарень, що продають книжки українською мовою, а також державні сертифікати на купівлю книг для дітей.

Законопроєкт 7459 забороняє імпорт видавничої продукції з Росії та Білорусі, продаж книжок авторів — громадян РФ, а також передбачає, що в Україні книги видаватимуться мовою оригіналу або в українському перекладі, а також мовами ЄС і корінних народів України.

Законопроєкт 7273-д забороняє концерти російських виконавців в Україні та відтворення їхніх фонограм. Крім того, цей проєкт передбачає підтримку національного музичного продукту, збільшення частки української мови в радіоефірі, стимулювання трансляції україномовних дитячих та освітніх телепрограм.

Цим законопроєктом заборонено акустичне насильство у громадському транспорті — пасажири нарешті зможуть їздити в тиші, без нав’язливої музики.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також