Ветеран війни оцінив ймовірність і наслідки вступу Білорусі у війну

Експерт зауважив, що в разі нападу українські військові завдадуть удару у відповідь, і армія Білорусі буде розбита

Майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман наголосив, якщо президент Білорусі Олександр Лукашенко вступить у війну проти України, то його армію буде розбито. За його словами, в такому разі атакувати ворожі обʼєкти в разі агресії з боку Білорусі можна буде без додаткових дозволів. Про це він сказав в етері телеканалу «Еспресо».

«Можна з великою ймовірністю бути впевненим, що найближчим часом дії з території Білорусі проти нас проводитися не будуть, особливо по суходолу. Адже у протилежному випадку ми можемо використовувати 51 статтю статуту Організації Об’єднаних Націй про самооборону і маємо право атакувати будь-які військові об’єкти на території агресора. Для цього не треба додаткових дозволів», - зазначив він.

Експерт зауважив, що в разі нападу українські військові завдадуть удару у відповідь, і армія Білорусі буде розбита. 

Раніше повідомляли: Білорусь перекидає «Іскандери» до українського кордону

 «Якщо ми з нашими партнерами домовились не використовувати певні види озброєння, то з власним озброєнням, вибачте, ми керуємося статтями міжнародного права, тобто статутом ООН. Лукашенко зрозуміє, що якщо він полізе зі своєї території, і з Білорусі буде хоч щось зроблено, не тільки щось прилетить, то ми одразу будемо відповідати ударом. Він бачить зараз, що якщо Україна завдасть удар у відповідь, білоруська армія при всіх її можливостях буде розбита дуже швидко», - доповнив Олексій Гетьман.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також