Вибирають тактику: в ОК Південь оцінили наступну масовану атаку росії

Військові просять не ігнорувати сигнали тривоги

Фото ілюстративне

Ворожих кораблів,  носіїв ракет у Чорному морі  на даний момент не зафіксовано, що може свідчити про підготовку до ударів. Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

«Спостерігати за надводною обстановкою будемо ще сильніше, оскільки протягом кількох діб ракетоносіїв на службі у Чорному морі не зафіксовано, що може свідчити про їх підготовку в пунктах базування для того, щоб спорядженими вийти на виконання бойової роботи», - розповіла вона.

За  словами Гуменюк, критичних змін в акваторії не відбулося, хоча й корабельне угруповання ворога в Чорному морі зменшилося ще на одну одиницю.

Також Гуменюк додала, що сили оборони наразі не зафіксували критичної активності ворожої авіації у своїй зоні відповідальності. «Але бачимо, що обстановка розвивається, і напередодні ворог досить активно застосовував, зокрема, і авіацію для розвідки, і безпілотну авіацію для збору даних уздовж лінії фронту», – сказала вона.

За словами Гуменюк, ворог відстежує не тільки дії Сил оборони, а й реакцію української сторони на те, як діє він.

«Ми говоримо про те, що, не спостерігаючи активності в морі, ми можемо сказати, що вони вишукують нову тактику. Цілком імовірне і застосування »шахедів« впродовж дня, абсолютно не виключена і ракетна атака. Крім того, можемо сказати, що усвідомлюючи, що ми зосереджені на датах 23-24 лютого, ворог може вичекати цей період і завдати удару, коли всі нібито видихнуть», – зазначила речниця.

І військові, і експерти погоджуються, що росія, найімовірніше, здійснить на честь річниці вторгнення в Україну, 24 лютого, нову масовану атаку.

Через загрозу нових обстрілів українські школи цього дня перевели на дистанційне навчання.

Раніше, у розвідці розповіли про «сюрпризи» кремля до річниці вторгнення

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена