Віцеспікер польського Сейму дорікнув міському голові Львова, що той "розмовляє бандерівською мовою"

Зґожельский не уточнив, що вкладає у поняття "бандерівська мова"

Андрій Садовий / Фото Юрія Дячишина /джерело фото: 24tv.ua

Віцеспікер польського Сейму, представник Польської селянської партії Пйотр Зґожельский дорікнув міському голові Львова Андрію Садовому, що той «розмовляє бандерівською мовою»

Про це польський політик заявив, коментуючи слова мера про проросійських провокаторів, які висипали зерно із українських вантажівок на кордоні, передає «Еспресо».

Пйотр Зґожельский / Фото: Polsat News

Віцеспікера питали про його позицію щодо протестів фермерів та скандалу довкола інциденту, коли фермери частково висипали зерно з трьох українських вантажівок, які перетнули кордон. 

Садовий, нагадаємо, припустив, що це влаштували російські провокатори і назвав такі дії ницістю і ганьбою у ситуації, коли українці «буквально поливають кров'ю поля, які родять це зерно».

«Раджу меру Львова Садовому випивати склянку води, перш ніж щось казати, бо часто здається, що пан мер говорить бандерівською мовою», – сказав Зґожельский. При цьому він не уточнив, що вкладає у поняття «бандерівська мова». 

Віцеспікер також зазначив, що розуміє фермерів, які так вчинили з українським зерном, тому що вони зробили це «з відчаю».

Читайте також: чеські фермери наступного тижня також почнуть блокувати кордони.

«Кожен порядний поляк має підтримати наших фермерів, наших годувальників, які зараз протестують із двома векторами дій. По-перше, це проти неконтрольованого потоку продовольчих товарів з України. Це скандал, що цьому дозволили відбуватися – що продукти з конкурентно ціною і невідомим хімічним складом могли потрапити у Польщу», – сказав Пйотр Зґожельский. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також