Від сьогодні на Львівщині посилюють карантинні обмеження

28 січня, ввечері, обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про посилення карантинних обмежень на Львівщині з 31 січня.

Фото ілюстративне

Від понеділка, 31 січня, до попередніх обмежень, що вже діють, додадуться інші карантинні заборони. Про це повідомляла «Варта1».

Дане рішення ухвалила комісія з питань ТЕБ і НС через перевищення областю показників «червоної» зони, хоча державна комісія з питань ТЕБ і НС не переводила Львівську область до «червоної» зону карантину, а вирішила зачекати ще тиждень.

Відтак, обмеження стосуватимуться щодо приймання відвідувачів закладами громадського харчування, окрім доставки та замовлень на винос.

Також на діяльність ринків, крім продовольчих.

Стосуватимуться нові заборони і спорту.

Зокрема, на приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Не оминуть і сфери розваг та масових заходів:

  • на приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності;
  • на проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів.⠀

Додамо, що заборона на відвідування ресторанів, фітнес-центрів і на роботу ринків не поширюватиметься на заклади, де усі працівники та відвідувачі пройшли повний курс вакцинації від Covid або мають негативний результат ПЛР-тесту, що дійсний 72 години. Також до цього переліку належить сертифікат про одужання у додатку Дія. Вимога про сертифікати не поширюється на відвідувачів, молодших за 18 років.

Проведення масових заходів та відвідування розважальних закладів можливе за умови повної вакцинації або сертифікату про одужання в додатку Дія, а також — негативного ПЛР-тесту або ж тесту на визначення антигену до ковід, що дійсні 72 і 48 годин відповідно.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також