Від ускладнень, викликаних коронавірусом помер директор КБ «Південне»

8_main
8_main

Гендиректор КБ «Південне» Олександр Дегтярев помер від ускладнень, викликаних коронавірусом. Про це повідомляє Офіс президента.


«Сьогодні зловісний ковід забрав ще одного українця — Олександра Дегтярева, генерального директора КБ «Південне». Він був з тих, чиє життя зберігало для нас велику мрію. Про Україну, яка може. Яка хоче й буде серед перших. На жаль, ми особливо гостро це розуміємо, коли втрачаємо саме тих, хто вмів ламати стереотипи та розширювати горизонти», — йдеться у повідомленні ОП у «Telegram».


Посаду генерального директора Дегтярев обіймав останні два роки — з 2018 року. З 2010 по 2016 роки працював генеральним конструктором — генеральним директором.


Народився Дегтярев у Кіровській області в Росії, освіту здобув за профілем «двигуни літальних апаратів» у Ленінградському механічному інституті й закінчив економічний факультет Дніпропетровського національного університету. Стажувався в аерокосмічних компаніях США й Франції.


Працював у КБ «Південне» з 1975 року. Кар’єрний шлях розпочався з посади інженера.


Конструкторське бюро КБ «Південне» розробляє бойові ракетні комплекси та ракетно-космічні системи; є головним підприємством космічної галузі України, яке забезпечує реалізацію повного циклу створення та експлуатації ракетно-космічної техніки (РКТ).


Серед відомих розробок: ракети — «Циклон», «Зеніт», «Маяк», «Антарес»; бойові ракетні комплекси — Р-12, РТ-20П, УР-100, Р-36М; космічні апарати — Січ-1, МС-1-ТК, Океан-О.

varta1.com.ua: Новини