Від завтра субсидії отримуватимуть грошима: як отримати?

64_original
64_original

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України, від завтра, 1 жовтня, субсидії пільговим категоріям населення виплачуватимуться у готівковій формі. Тобто у квитанціях на оплату комунальних послуг знижка врахована не буде, інформує «Твоє місто».

Кошти надходитимуть на рахунок у банку, обраному пільговиком із переліку партнерів Мінсополітики.

Відтак, після розрахунків за комунальні послуги, споживачі, які економлять, зможуть використати залишкові кошти на власні потреби.

Нагадаємо, 14 серпня, уряд ухвалив рішення про зміну порядку виплати субсидій. Тепер одержувач субсидії може самостійно вибрати банк, в якому йому зручно отримувати виплати. Інформацію про платіжні реквізити пенсіонерів Пенсійний фонд передасть автоматично. Такі пільговики зможуть отримувати субсидії разом з пенсіями.

Пільговикам непенсійного віку, які не мають рахунків в «Ощадбанку», потрібно звернутись із заявою до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення до 15 жовтня, додавши до неї виплатні реквізити (установи банку) або номер поштового відділення, де зручно отримувати кошти.

При собі необхідно мати оригінали таких документів:


  • паспорт пільговика та членів сім’ї пільговика (на яких розповсюджуються пільги з оплати житлово-комунальних послуг), включно з дітьми, яким виповнилось 14 років;

  • свідоцтва про народження дітей (віком до 14 років);

  • реєстраційний номер платника податків пільговика та членів сім’ї пільговика;

  • посвідчення, що дає право на пільги;

  • квитанції з оплати житлово-комунальних послуг за останній місяць по всім послугам;
    інформація про мобільний телефон пільговика.

varta1.com.ua: Новини