«Відбувся блекаут»: міністр енергетики повідомив, коли зможуть працювати відключені АЕС

Загальна ситуація з енергетикою в країні

На тлі обстрілів російською федерацією українських АЕС у середу, 23 листопада пройшла інформація про аварійну зупинку енергоблоків Южно-Української АЕС (Миколаївська область).

Цю інформацію повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко у своєму «Telegram»-каналі.

Пізніше в Енергоатомі підтвердили відключення енергоблоків Південноукраїнської АЕС, пише "РБК".

«Так. Це пов’язано з руйнуванням мереж. Зі станцією все добре. Нікуди видавати електроенергію», — заявив спікер «Енергоатому» Леонід Олійник.

Також відключені енергоблоки Хмельницкої АЕС.

Вже вранці 24 листопада міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону («Факти ICTV») повідомив, що атомні станції України почнуть працювати ввечері і після цього очікується скорочення дефіциту електроенергії.

«Ситуація складна по країні. Є області, де вже збільшили постачання електроенергії, але треба розуміти, що вчора насправді відбувся блекаут в нашій енергосистемі внаслідок тих обстрілів, які відбулися. Але на зараз вже в 4-й ранку ми змогли об’єднати систему, вона вже працює як єдина і на сьогодні заживлені критичні об’єкти інфраструктури по всій країні», — розповів міністр енергетики України Герман Галущенко.

Атомні станції, від’єднанні від мережі України, почнуть працювати ввечері. Після цього очікується скорочення дефіциту електроенергії

«Ми будемо збільшувати обсяги генерації впродовж дня. Ми розраховуємо, що до вечора вже почнуть працювати атомні станції, відповідно видаватимуть енергію в мережу», — додав міністр.

Як повідомлялося раніше, у Львівобленерго розповіли, яка ситуація зі світлом у місті та області.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена