«Відчуття провалу» сильніше: росія ніколи не буде суб’єктом, який може щось диктувати — Зеленський

Що більше свого потенціалу росія втратить зараз, то більше реальної свободи отримають всі народи і поруч із росією, і в її межах

Фото: ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що росія більше ніколи не буде суб’єктом, який може комусь щось диктувати.

Про це глава держави заявив у традиційному зверненні до українців.

«Сьогодні рівно 8 місяців повномасштабної війни. Що досягнуто за цей час? Ми відстояли незалежність нашої держави, і росії цього вже не змінити. Крок за кроком звільняємо українську землю. Зараз звучать Донбас, Харківщина, Херсонщина. Але звучатимуть і Запорізька область, і Крим», — сказав Зеленський.

За його словами, настане час, коли вся Україна буде вільною.

«Україна ламає так звану «другу армію світу», і відтепер росія буде тільки прохачкою. Щось там випрошує в Ірані, щось намагається вичавити із західних держав, вигадуючи різні нісенітниці про Україну, залякуючи, обманюючи. Ніколи більше росія не буде суб’єктом, який може щось комусь диктувати. Немає більше у неї потенціалу, щоб диктувати. Світ це бачить», — підкреслив президент.

Зеленський зауважив, що російський потенціал розтрачується зараз «на це божевілля — на війну проти нашої держави і усього вільного світу».

«Був газовий вплив — немає, був військовий вплив — випарується, була політична вага — тепер ізоляція, що постійно збільшується. Були ідеологічні амбіції — тепер тільки огида», — сказав він.

За словами Зеленського, це дуже важлива зміна конфігурації в нашій частині Євразії.

«Що більше свого потенціалу росія втратить зараз, то більше реальної свободи отримають всі народи і поруч із росією, і в її межах. Україна — у першу чергу», — підкреслив глава держави.

Він зазначив, що 24 лютого в Кремлі «про це й подумати не могли, хоча варто було».

«Але зараз, 24 жовтня, немає вже такого російського посадовця і пропагандиста, який би не розумів, куди все це для них рухається. Вони давно почали згадувати 1917 рік. Відчуття провалу в росії дедалі сильніше», — додав Зеленський.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів