Відійшов у вічність відомий український волонтер (ФОТО)

46569-1u
46569-1u


Пішов з життя легендарний волонтер Сергій Максимець з позивним «Дядя Серьожа». Йому було 69 років. Волонтер допомагав нашим військовим з початку російсько-української війни. Про це повідомляє «Варта1», з посиланням на «24 канал».




Чоловік був родом із Донецька, але разом зі родиною у червні 2014 року вимушено покинув домівку. Місяцем раніше, у травні, йому повідомили про потрапляння до розстрільних списків окупантів.



Сергій Іванович не здався та продовжив свою волонтерську діяльність, зокрема:

  • возив на фронт передачі бійцям;

  • вивозив із зони АТО поранених військових;

  • допомагав евакуюватися цивільним.


«Його бусик — це фактично його дім. Скільки тонн снарядів, обладнання та іншого корисного він відвіз на передову, складно підрахувати. За часи волонтерства отримав масу нагород від бойових підрозділів ЗСУ, НГУ та інших формувань», — повідомили на фейсбук-сторінці "Євромайдан SOS".


В інтерв'ю журналістам волонтерка Наталія Воронкова розповіла, що Сергій Максимець був одним з найдавніших її водіїв у поїздках до зони ООС. За її словами, «з ним була й у найважчих евакуаціях, і під різними обстрілами». Вона зазначила, що завдячує побратиму життям.

«Коли був Іловайськ, він їздив на той бік, вдаючи, що їде забирати речі з дому. А сам під цими речами вивозив наших військових, яких знаходив пораненими у соняшниках, або яких йому передавали місцеві мешканці», — згадує Наталія Воронкова.


Сергій Максимець за час свого волонтерства зазнав серйозних контузій і частково втратив слух. Останніми роками він скаржився на проблеми з серцем:

  • переніс інфаркт;

  • згодом йому знадобилися дві складні операції.


Це могло стати причиною смерті волонтера, який з початку війни допомагав захисникам України.



varta1.com.ua: Новини