Відійшла у вічність заслужена артистка та відома львівська балерина Христина Трач

У віці 44 роки

Померла багаторічна працівниця театру, артистка балету, заслужена артистка України 44-річна Трач Христина Мирославівна. Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook написав колектив Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької у четвер, 13 червня.

“Дирекція та колектив театру глибоко сумує з приводу смерті Трач Христини Мирославівни, скорботно переживає цю втрату і висловлює щире співчуття родині та близьким покійної”, — йшлося у повідомленні.

Прощання з артисткою відбудеться у суботу 15 червня з 10:00 год. по 11.00 год. у фойє Львівської національної опери.

Трач Христина почала працювати артисткою балету у Львівському академічному театрі опери і балету у 1996 р., ще будучи студенткою класичного відділення Львівського державного училища культури і мистецтв. Вона вивчила і виконала кілька сольних партій, звернувши на себе увагу публіки і педагогів, як здібна талановита молода артистка балету, що володіла чудовими сценічними даними, віртуозною технікою. Перший час, працюючи в балетній трупі, ввійшла в усі сольні номери вистав. З кожним роком, крім сольних танців, кількість ведучих партій зростала.

Вона була ведучою солісткою львівського балету,  досконало володіла технікою класичного танцю. 

Репертуар провідної солістки налічував більше 20 партій, серед яких такі складні, як: Нікія, Гамзатті,  Кітрі, Вулична танцівниця, Володарка дріад ( ”Баядерка”, ”Дон Кіхот” Л. Мінкуса), Жізель, Мірта (”Жізель” А. Адана), Медора («Корсар» А.Адана), Одетта-Оділія («Лебедине озеро» П. Чайковського), Сванільда  («Коппелія» Л.Деліба), Соломія Крушельницька (“Повернення Баттерфляй” Д.Пуччіні-М.Скорика) та інші.

Христина з трупою театру неодноразово виїздила за кордон на фестивалі і концерти, де прославляла і репрезентувала українське балетне мистецтво.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також