Відійшов у вічність професор Львівської національної академії мистецтв Іван Франк

Світла пам'ять

Сумна звістка сколихнула Львівську національну академію мистецтв — 31 січня на 77 році життя раптово помер Заслужений діяч мистецтв, завідувач кафедрою художнього металу, професор Франк Іван Миколайович. Про це повідомили на сторінці закладу.

«Відійшов у засвіти педагог, наш колега, друг, хороша, світла, добра людина, який завжди зберігав оптимізм та приходив на всім допомогу. Колектив Академії глибоко сумує за померлим і висловлює щирі співчуття родині, близьким, друзям, усім, хто знав покійного. Згадуємо його добрим словом, щирою молитвою, дякуємо за його вчинки та мудрі настанови.

Світла пам'ять про Івана Миколайовича Франка залишиться з нами, як і вдячні відгуки його студентів, співробітників, колег», - йдеться у повідомленні

Про чин похорону буде повідомлено згодом.

Довідка про відомого львівського педагога: Іван Франк народився 26 серпня 1947 року в селі Літиня Дрогобицького р-ну, Львівської області. Навчався у Львівському училищі прикладного мистецтва ім. І.Труша, відділення скульптури (1963-1968) та

Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва (1970-1975, відділ художньої кераміки).

Від 1975 року працював викладачем кафедри художньої кераміки у Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва (нині ЛНАМ). У 1993 йому присвоєно вчене звання доцента, а в 2006 — вчене звання професора.

З 2004 був завідувачем кафедри художнього металу ЛНАМ і виховав не одне покоління творчих особистостей.

Іван Франк також працював в галузі декоративної та монументальної кераміки, графіки та малярства. Був учасником українських та міжнародних виставок.

Читайте також: відійшов у вічність народний артист України - епоха історії театрального Львова (ФОТО)

Упродовж 1988-2016 рр. організував 12 персональних виставок.

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також