Відкати й вимагання: чиновник Чернівецької ОДА попався на хабарі

WhatsApp Image 2020-07-29 at 19.40.19 (2)
WhatsApp Image 2020-07-29 at 19.40.19 (2)

За отримання хабара за перемогу у тендері слідчі ДБР затримали очільника департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Миколу Харатіна.

«Затримали директора одного із департаментів Чернівецької обласної державної адміністрації за одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)»,йдеться в повідомленні пресслужби Державного бюро розслідування.

За попередньою інформацією, посадовець вимагав від переможця тендеру десятивідсотковий «відкат» від вартості виконання робіт з поточного та капремонту закладів освіти Чернівецької області.

У відомстві не повідомляється про кого з чиновників Чернівецької ОДА йдеться, однак, як інформує видання «Молодий буковинець» з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах, затримали керівника департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Миколу Харатіна. Його підозрюють у вимаганні та отриманні хабара у розмірі 800 доларів.

Водночас, як поінформували у пресслужбі департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, чиновник начебто вимагав 1000 доларів від підприємця-переможця тендеру за перерахування коштів за виконані роботи.

varta1.com.ua: Новини