Відключення світла: в «Укренерго» уточнили, як діятимуть графіки 4 липня

Енергетики закликають ощадливо споживати електроенергію

ФОТО: ілюстративне

Сьогодні, 4 липня, в Україні від 13:00 до 23:00 обленерго застосовуватимуть 3 черги графіків погодинних відключень. Про це повідомили в «Укренерго».

 «Сьогодні, 4 липня, обленерго застосовують 2 черги графіків погодинних відключень до 13:00. Від 13:00 та до 23:00 будуть діяти 3 черги відключень. Споживання кожної області розділено на шість черг», - йдеться у повідомленні.

Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання кожної області розділено на 6 черг. Скільки черг засовувати у всіх регіонам одночасно – визначає Диспетчерський центр «Укренерго», для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні.

Енергетики закликали всіх економно використовувати електроенергію і не вмикати потужні електроприлади, аби запобігти відключенням.

Нагадаємо, в Україні діють графіки погодинних вимкнень світла через комбіновані цілеспрямовані атаки рф на українську енергосистему. Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів.

Раніше «Львівобленерго» опублікувало дані про відключення на 4 липня. Дізнатися свою групу відключень Ви можете за допомогою сайту «Львівобленерго», розділ «Чому немає світла»: https://poweron.loe.lviv.ua/

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також