Відкрили 59 проваджень: на Львівщині судитимуть людей за підроблені «ковід»-сертифікати

39 уже скеровані до суду

Фото ілюстративне

Від початку 2022 слідчі поліції Львівщини відкрили 59 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання підроблених «Covid»-сертифікатів. У 39 з них досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

Так, 54-річний мешканець Черкаській області підробив сертифікат про вакцинацію на своє ім’я та пред’явив його на пункті пропуску «Рава-Руська-Гребене», рухаючись в Україну. Дізнавачі відділу поліції № 2 Львівського районного відділу поліції №1 повідомили йому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Крім того, слідчі відділу поліції № 2 Львівського районного управління поліції № 1 повідомили про підозру 40-річній мешканці Рівненської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 — ч. 3 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 (пособництво у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — позбавлення волі на термін до п’яти років. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Також підроблені свідоцтва правоохоронці вилучили у 30-річної мешканки Львівщини та 45-річного мешканця Запорізької області під час проходження ними прикордонного контролю у міжнародному аеропорті «Львів» ім. Д. Галицького. Дізнавачі відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції №1 повідомили їм про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, — обмеження волі на термін до двох років Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Загалом, від початку року дізнавачі поліції Львівщини відкрили 48 кримінальних проваджень фактами підроблення та використання підроблених «ковід»-сертифікатів, 35 особам повідомлено про підозру, у 34 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти передано на розгляд суду.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також