Відмова допомагати Україні стала б однією з найбільших помилок США, - Bloomberg

Поразка України підірве політику США

Хоча і Європа надає значну фінансову підтримку українським військам, це не забезпечує необхідне бойове обладнання, яке на цю мить надзвичайно важливе для України.

Про це заявив колумніст Bloomberg Хел Брендс. 

«Українські війська були витіснені з Авдіївки на сході через серйозну нестачу артилерії. Протягом кількох місяців — або й раніше — виснажена Україна зіткнеться з болісними рішеннями про те, як розгорнути свої військові ресурси, що скорочуються» – заявив Брендс.

Без фінансування США Україна не зможе знайти жодного життєздатного шляху до перемоги у цьому конфлікті або досягнення миру, який зробить країну сильною в обороні та економічно стійкою. Відповідно Україні доведеться укладати мирну угоду, яка може бути нав'язана під дулами російських гармат.

Поразка призвела б до нестабільності в Європі, оскільки росія загрожує східному фронту НАТО. Крім того, перемога росії в Україні підірвала б норми, закладені після 1945 року, які забороняють насильницьке захоплення територій та їх анексію, що може призвести до повернення світу до стану анархії.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також