Відмова в евакуації: в укриттях сєвєродонецького заводу «Азот» перебувають 568 цивільних

Шляхи евакуації є, але люди категорично відмовляються виїжджати

Фото: інформативне

На сьогодні в укриттях сєвєродонецького заводу «Азот» перебувають 568 цивільних, із них 38 — діти.

Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у прямому ефірі спільного інформаційного марафону «UAразом» на українських телеканалах, сьогодні, 18 червня.

У ситуації, що склалася, завод «Азот» не можна порівнювати з комбінатом «Азовсталь», адже побудова інфраструктури заводу та комбінату зовсім різна.

«З ними постійно є зв’язок. Їм пропонували багато разів виїхати, евакуюватися — вони не хочуть. Я за три з половиною місяці багато можу вже розповідати різних історій з евакуаціями і тому про всяк випадок ми попросили наших гвардійців, щоб вони просто поспілкувалися під відео з цими людьми, що вони відмовляються виїжджати з укриттів. І дійсно в нас є багато відеоматеріалу, де людям пропонується виїжджати, але вони не хочуть», — запевнив голова області.

«Там перебувають 568 людей, із них 38 — діти. Люди перебувають в укриттях, там їх декілька. Це не можна порівнювати з »Азовсталлю«, тому що це не місто підземне під підприємством, а це декілька сховищ, які відокремлені, між собою ніяк не пов’язані. І от різна кількість людей перебуває в різних укриттях», — зазначив  Гайдай.

Голова Луганської ОВА  повідомив, що попри зруйновані мости, шляхи евакуації з Луганської області на сьогодні існують.  

«Шляхи евакуації є. Я, звісно, не буду казати, які саме, не буду акцентувати увагу, але шляхи як евакуації, так і доставки туди всього необхідного є», — резюмував голова ОВА.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також