Видобуток вугілля в Україні впав на третину, проте є альтернативні варіанти — Шмигаль

При цьому споживання електроенергії в Україні впало приблизно на 30 %

ФОТО: ілюстративне

На державних шахтах України видобуток вугілля впав, приблизно, на третину через окупацію частини об’єктів, проте зараз розробляються альтернативні варіанти.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час сьогоднішнього засідання.

«Але маємо альтернативні варіанти, і тому на початок опалювального сезону об’єми вугілля на складах розраховуємо довести до щонайменше 2 млн тонн. Це дозволить забезпечити стабільність поставок і для населення, і для бізнесу. Максимальний показник, який ми маємо намір накопичити — близько 3 млн тонн вугілля на початок опалювального сезону. Таке завдання в нас поставлене перед Міністерством енергетики», — сказав він.

Водночас Шмигаль зазначив, що споживання електроенергії в Україні впало приблизно на 30 %. Це дає можливість і забезпечити країну, і експортувати електроенергію до європейських країн, через що українські компанії отримують додаткові доходи та експортну виручку.

«Збільшення експортних можливостей електроенергії до країн ЄС — це один із ключових пріоритетів у сфері енергетики та нашої європейської інтеграції. Потенціал там — сотні мільйонів доларів прибутку щороку та зменшення залежності країн Європи від російського газу», — пояснив він.

Нагадаємо, що вже з четверга, 9 червня, ЛКП «Залізничнетеплоенерго» і ЛМКП «Львівтеплоенерго» почнуть відновлювати подачу гарячої води своїм споживачам після гідравлічних випробувань.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також