Відома авіакомпанія змінила графік рейсів до України через побоювання нападу Росії

Причину переносу рейсу пояснили «політичною ситуацією»

Авіакомпанія «Lufthansa» змінила графік декількох своїх нічних авіарейсів до Києва на тлі побоювань нападу Російської Федерації на Україну. Про це повідомляє «Європейська правда».

Рейс з Мюнхена мав вилетіти з німецького аеропорту в суботу 22 січня, о 22:00 год. Час вильоту змістили на 6:00 неділі.

Причину переносу рейсу пояснили «політичною ситуацією», через яку екіпаж «Lufthansa» не може залишатись в Україні на ніч.

«Як нам в літаку ще раз повторили, «ми не можемо залишатися на ніч в Україні через політичну напругу». І це не паніка, а констатація нових реалій. До речі, авіалінія відмовилась компенсувати будь-які витрати саме через »політичну нестабільність«, хоча пасажири були вимушені чекати більше ніж 8 годин на літак», — повідомила екснардеп Вікторія Войціцька.

Цим ж рейсом мала летіти і Любов Цибульська, екскерівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Вона підтвердила, що представники авіакомпанії називали причиною перенесення рейсу саме політичну ситуацію. Таке пояснення надали на стійці під час реєстрації, а потім озвучили і в салоні літака.

«Не дозволяємо своїм екіпажам залишатися на ніч через політичну ситуацію в Україні», — слова авіакомпанії.

Авіакомпанія також перенесла на ранок наступного дня два рейси з Франкфурта до Києва, заплановані на 22 і 23 січня о 17:10 год.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також