Відома харчова компанія заявила, що позиція щодо її бізнесу в Росії не змінилася

Компанія хоче уникнути втрати активів

Французька харчова компанія «Danone» заявила у вівторок, що «всі варіанти є на столі» щодо її бізнесу в Росії і що на даному етапі рішення про вихід з країни не було. Про це пише «Reuters».

Danone розглядає можливі шляхи виходу з Росії, оскільки Захід підготував нові санкції проти Москви після того, як на вулицях українського міста, захопленого російськими загарбниками, було знайдено тіла мертвих мирних мешканцыв. 

Однак, рішення ще не прийнято.

«Позиція «Danone» щодо її бізнесу в Росії не змінилася. Всі варіанти є на столі, й група спостерігає за ситуацією в тісній співпраці з французьким урядом», — сказав представник групи.

Компанія хоче уникнути втрати активів або не піддавати місцевим співробітникам неприємностей, а також уникнути відключення місцевого населення від постачання продуктів харчування.

Водночас, Danone заявила російським ЗМІ, що її позиція щодо діяльності в Росії не змінилася — йти з російського ринку вона не планує.

У 2021 році компанія отримала близько 5 % своїх доходів в Росії і менше 1 % в Україні.

Минулого місяця «Danone» заявила, що продовжить місцеве виробництво в Росії основних молочних продуктів і продуктів дитячого харчування, але розірвала інші зв’язки з країною через війну в Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також