Відомий кухар порадив, чим замінити сіль у стравах

Не потрібно бігати в пошуках закордонної солі

Фото ілюстративне

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився порадами з українцям, чим замінити сіль у повсякденних стравах, в контексті дефіциту солі. Про це пише «ТСН».

Найкраще, що можуть зробити зараз люди, на думку шефкухаря, не бігати містом у пошуках солі, а переглянути свій раціон та відмовитись від шкідливої звички.

Кухар порадив відмовитись від звички зловживати сіллю.

«Сіль — це консервант так само, як і цукор — це консервант, а також є оцет, який може консервувати. Тому якщо всі господарі та господині переживають, як тепер консервувати що-небудь, то можна це робити без солі просто з цукром або оцтом» і проблем жодних не буде. З точки зору здоров'я нам точно не потрібно шукати якусь закордонну сіль, а потрібно просто її менше використати у своєму раціоні. Найпростіше рішення – це привчити свій організм до того, щоб споживати солі менше”, — радить Клопотенко.

Нагадаємо, що найбільше у Європі підприємство з видобутку солі — ДП «Артемсіль» — у квітні через бойові дії зупинило роботу і відвантажило всі запаси готової продукції.

Додамо, що шеф-кухар Євген Клопотенко є співавтором реформи шкільного харчування в Україні та ідеолог проєкту зі зміни культури харчування «CultFood».

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також