Відомий легкоатлет Сергій Бубка продає пальне окупантам: розслідування (ВІДЕО)

Родинна фірма Сергія Бубки працює на окупованих територіях

Легендарний спортсмен, громадянин України Сергій Бубка продовжує ганьбитися лояльним ставленням до рф. Після відходу з НОК України Сергій почав займатися бізнесом у країні-окупантці, повідомляє Bihus.info.

Минулого року Національний олімпійський комітет України змінив очільника. Посаду залишив відомий легкоатлет Сергій Бубка, який очолював організацію з 2005 року.

Після початку повномасштабної війни з росією Бубка не один раз потрапив у скандали через свою позицію. У лютому посадовець ганебно втік з України і близько місяця не коментував напад росіян.

Пізніше Сергій почав говорити загальні фрази і відмовлявся називати агресора та вимовляти слово “війна”. Він натякав на те, що має родичів в окупованому Донецьку.

Як показало дослідження Bihus.info, Бубка має більш тісні стосунки із окупантами. За їх даними, Сергій та його брат Василь є засновниками компанії “Монблан”, що зареєстрована у Донецьку.

На всіх контрактах з окупантами стоїть підпис Василя Бубки, як керівника компанії. Також в реєстраційних документах зазначено, що він є громадянином рф. А Сергій Бубка в цих же документах значиться громадянином України.

Фірма неодноразово брала участь в українських тендерах, які часто вигравала, в тому числі і після початку війни у 2014-му. Тоді “Монблан” офіційно зареєстрували у Волновасі.

Фірма займалась постачанням пального та їжі на мільйони гривень. Вже у 2023-му році “Монблан” з’явився у російському реєстрі юридичних осіб із тими ж власниками – братами Бубками.

Ба більше, два місяці тому компанія уклала договори із окупантами на постачання пального на суму 800 тисяч рублів (близько 320 тисяч гривень).

У травні 2023 р. російська фірма “Монблан” братів Бубок почала офіційно торгувати з терористами. Журналісти Bihus.Info знайшли 3 контракти на постачання пального для структур окупантів, опубліковані на порталі закупівель рф. Так, 4 травня компанія уклала угоду з так званим “республиканским реабилитационным центром министерства здравоохранения днр” на майже 100 тисяч рублів. За ці гроші вона має надати окупантам 2000 літрів пального.

Наступна угода датована 26-им травня. Фірма “Монблан” продала 11,5 тисяч літрів пального на майже 669 тисяч рублів “федеральному казенному учреждению  “центр по обеспечению деятельности казначейства россии”.

Останній контракт від 30-го травня. 1 200 л пального на 63 тисячі рублів компанія Бубок продала так званому “республиканскому казначейству дрн”.

За угодами фірма “Монблан” продає не саме пальне, а талони на нього. Використати їх можна на заправках “Монблану”. Наразі їх як мінімум шість, усі – на тимчасово окупованих росією українських територіях: чотири в Донецьку, по одній – у Макіївці та біля Волновахи.  

Відзначимо, що замість Бубки НОК України очолив його друг Вадим Гутцайт, який є міністром молоді та спорту.

Читайте також: український боксер відзначився черговою скандальною заявою

Для довідки: Сергій Бубка – видатний спортсмен та відомий в усьому світі легкоатлет. 35-разовий рекордсмен світу зі стрибків з жердиною. Чемпіон Європи та світу, Олімпійський чемпіон. З 2005-го по 2022-ий очолював Національний олімпійських комітет. У 2001 році Бубка отримав звання “Героя України”.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена