Відомо про стан двох хворих із підозрою на коронавірус, які повернулись до Львова з Китаю

29c526812f0c4fdb8d5198236e759b33-1280x720
29c526812f0c4fdb8d5198236e759b33-1280x720

У Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували двох львів’ян, які днями повернулися з Китаю. Їх помістили до спеціальних боксів. Вони мають симптоми респіраторних захворювань, наявність у них коронавірусу поки що не підтвердили.

Про це на брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на грип та коронавірус розповів т. в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Станом на сьогодні, є дві особи, які повернулися з Китаю. У них виявили легкі катаральні явища, тобто ознаки ГРЗ (гострих распіраторних захворювань). Вони повернулися не з визначених зоною епідеміологічної небезпеки провінцій. Були госпіталізовані бригадами екстреної медичної допомоги до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні», — розповів т. в. о. директора департаменту.

За його словами, провели експрес-тести на грип, які є негативними. Інші проби та аналізи були відібрані в пацієнтів і надіслані до Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Тож станом на зараз стан цих двох осіб є близьким до задовільного, у них — лише легкі катаральні явища.

«До осіб, які можуть бути потенційно небезпечними з точки зору поширення коронавірусу, відносяться особи, які повернулися з визначеної провінції Ухань в Китаї і мають катаральні явища, або ж особи, які  контактували з людьми з підтвердженими випадками захворювання на коронавірус і мають грипоподібні симптоми», — зазначив Андрій Васько.

Пацієнти залишатимуться у лікарні до отримання результатів їхніх лабораторних досліджень. Зазначається, що аналізи були відібрані 27 і 29 січня, результати очікуються наприкінці наступного тижня.

varta1.com.ua: Новини