Відповідь буде миттєва та жорстка: США попередило росію про наслідки у разі ядерного удару по Україні

Радник нацбезпеки США вважає небезпечним уявлення, що в застосуванні ядерної зброї існують якісь відмінності

Фото: ілюстративне

США не будуть робити ніяких відмінностей у своїй відповіді на використання hосією будь-якого виду ядерної зброї у війні з Україною.

Про це сьогодні, 16 жовтня, в ефірі «CNN» заявив радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван.

Ведуча запитала у Саллівана, чи буде прирівнювати Білий дім до широкомасштабної ядерної атаки, наприклад, застосування Росією в Україні так званої «тактичної» ядерної зброї. 

«Застосування ядерної зброї на полі бою в Україні — це застосування ядерної зброї на полі бою в Україні», — відповів Салліван, підкресливши, що США не будуть погоджуватися на так звану тактику «salami slicing» (коли хтось щось робить повільно і поступово, щоб люди не усвідомлювали, що відбувається)", — повідомив радник нацбезпеки.

Також Салліван додав, що вважає небезпечним уявлення, що в застосуванні ядерної зброї існують якісь відмінності.

«З нашої точки зору, ми вважаємо, що Сполучені Штати повинні, працюючи з нашими союзниками і партнерами по НАТО та іншими відповідальними країнами по всьому світу, включаючи такі країни, як Китай і Індія, направити дуже чіткий і рішучий сигнал росії про те, що вони не повинні розглядати можливість використання ядерної зброї в цьому конфлікті», — зазначив Салліван.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів