Відсьогодні клієнти "Укрпошти" можуть отримувати посилки завдяки додатку "Дія"

W2qadEjY3HaEZMnP7ruZ (1)
W2qadEjY3HaEZMnP7ruZ (1)

Клієнти «Укрпошти» відтепер можуть пред’являти е-документи у додатку «Дія» для отримання посилок у всіх комп’ютеризованих відділеннях «Укрпошти». Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає «Урядовий портал».


«За допомогою е-версій документів у додатку »Дія« можна отримати всі внутрішні та міжнародні відправлення, листи тощо без післяплати або з післяплатою на суму до 5 тис грн», — розповів він.


Міністр нагадав, що з грудня минулого року, коли почав роботу транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua, понад 7 тисяч перевізників зробили понад 450 тисяч замовлень дозволів на міжнародні перевезення.


Ще більше 12 тисяч замовлень ми отримали на послуги в е-кабінеті моряка. А відсьогодні Укрпошта запустила можливість використовувати додаток «Дія» для пред’явлення документів при отриманні посилок.


«Ми продовжуємо удосконалювати існуючі механізми та розширюємо перелік майбутніх сервісів, якими також можна буде скористатися зручно, в онлайн-режимі, не виходячи з дому. І розпочинаємо співпрацю у розвитку цифрових сервісів для Укрпошти», — зазначив очільник Міністерства.


За його словами, пред’явлення клієнтами цифрових документів через додаток «Дія» здійснюватиметься у всіх комп’ютеризованих відділеннях «Укрпошти». З їх допомогою можна отримати всі внутрішні та міжнародні відправлення, листи без післяплати або з післяплатою на суму до 5 тисяч гривень. З наступного року в планах «Укрпошти» прибрати і це обмеження.


Верифікація клієнта відбувається за лічені секунди — шляхом зчитування індивідуального цифрового штрихкоду, який генерує застосунок Дія для кожного окремого електронного документа користувача.


«Спільно з Мінінфраструктури, вже запущено транспортний портал електронних послуг, електронний кабінет моряка та розпочато впровадження е-ТТН, що вже покращило умови ведення бізнесу в Україні. Вже сьогодні громадяни мають можливість отримати посилку, надавши працівнику Укрпошти цифровий документ у застосунку Дія. І це тільки перші спільні кроки, в подальшому ми плануємо оцифрувати всі адміністративні послуги у сферах транспорту та зробити послуги поштового зв’язку швидкими та доступними для громадян та бізнесу, а також забезпечити взаємодію між ЦНАП та відділеннями Укрпошти та можливість електронної ідентифікації клієнтів Укрпошти», — зазначив віце-прем’єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.


Відтак, серед напрямів співпраці Міністерств та Укрпошти у рамках Меморандуму є:
— запровадження інструментів надійної та зручної ідентифікації клієнтів через Інтегровану систему електронної ідентифікації;
— підвищення якості надання та доступності адмінпослуг та послуг поштового зв’язку;
— покращення позицій України в рейтингу електронної участі ООН;
— розвиток інноваційних технологій у сфері поштового зв’язку.


«Одним із пріоритетних напрямів роботи для Укрпошти є цифровізація поштової сфери. Після десятків років «технологічного застою» нам вдалося розпочати історичні зміни. Для порівняння: у 2016 році з понад 11 тисяч відділень лише 20 % мали комп’ютер, а станом на сьогодні ми вже комп’ютеризували всі поштові відділення у населених пунктах, де проживає більше 2000 людей. Решту обслуговуватимуть сучасні поштові авто, оснащені всім необхідним. Перші 630 таких пересувних відділень уже працюють в 7 областях, в наступному році їх буде біля 2500 на всю країну. Окрім техніки і авто, ми міняємо і софт. Наразі, проводимо закупівлю нової ERP-системи для налагодження внутрішніх процесів. На черзі — нова фронт-система для автоматизації всіх процесів у відділеннях та роботи операторів, щоб підвищити якість послуг та скоротити час операцій. Третім етапом стане впровадження CRM-системи. І це означає не лише повний перехід «Укрпошти» на сучасні послуги, але і цифровізацію зокрема і найвіддаленіших куточків України, де поштові відділення — це єдина можливість скористатися логістичними, фінансовими чи торговельними послугами», — зазначив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.


Нагадаємо, «Укрпошта» отримає 30 млн євро кредиту ЄІБ на модернізацію логістичної мережі в рамках спільного з банком проекту «Логістична мережа (Модернізація та цифровізація «Укрпошти»)». Відповідна Гарантійна угода була підписана 6 жовтня 2020 у Брюсселі.

varta1.com.ua: Новини