Відтепер техпаспортом можна ділитись у застосунку «Дія» (ВІДЕО)

Нова функція для водіїв

Ілюстрація: Главком

У застосунку «Дія» з’явиться нова функція для водіїв. Тепер можна пошерити техпаспорт у застосунку з будь-якою людиною, у якої встановлена «Дія». Таким чином особи, з якими ви ділитесь QR кодом, стають належними користувачами і мають право на користування вашим авто та нестимуть відповідальність за порушення ПДР. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

«Найбільш поширена ситуація, коли в сім’ї чоловік, або дружина користуються спільним автомобілем. Від сьогодні можна не передавати технічний паспорт, а через “Дію” скористатися відповідною послугою. Єдине, що хочу зазначити, майте на увазі, коли ви ділитеся техпаспортом зі своєю дружиною, то маєте її попередити, що і штрафи вона буде отримувати в тому числі і за вас», — підкреслив міністр внутрішніх справ України.

У законодавстві давно існує поняття «Належний користувач». Проте зараз у відповідних реєстрах їх налічується лише близько 40 тисяч.

Довідково: Належний користувач — це фізична особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також