Відтепер в Україні водійські права отримуватимуть по-іншому

prava-783eed13735829ff227e007b18c6ed39
prava-783eed13735829ff227e007b18c6ed39

В Україні змінилися правила отримання водійських прав і акредитації автошкіл. Про це інформує Головний сервісний центр МВС.

У повідомленні зазначається: «Зміни забезпечать зменшення адміністративного тиску в сфері підготовки водіїв транспортних засобів, спростять процедуру акредитації закладів, а також вдосконалять процедуру отримання та обміну водійського посвідчення».

Що стосується важливих нововведень, варто зауважити про індивідуальний порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв. Водночас, термін дії водійського посвідчення скоротили з 10-ти до 2-ох років. Відтепер, отримати або обміняти посвідчення на право керувати транспортним засобом неможливо без позначки про місце реєстрації в документі, що посвідчує особу.

Також у особливих відмітках зазначатиметься група крові та резус-фактор власника посвідчення.

Щодо змін в акредитації автошкіл, варто зауважити, що тепер це питання перейде до компетенції регіональних сервісних центрів МВС, що значно скоротить час проходження цієї процедури.

Нагадаємо, вважаються безстроковими сертифікати про державну акредитацію, видані після 5 липня 2016 року закладам, яким Головний сервісний центр МВС надав акредитацію.

varta1.com.ua: Новини