Вихідець з Львівщини пішов працювати заступником голови окупаційної адміністрації Нової Каховки

Мар’ян Жолубак народився в селі Воютичі Самбірського району

фото: most

Заступником голови окупаційної адміністрації Нової Каховки Віталія Гури став місцевий підприємець Мар’ян Жолубак, повідомляє «Most».

Мар’ян Жолубак є досить відомим не тільки у Новій Каховці, а й у сусідньому місті Каховка.

Відомо, що Жолубак народився 24 квітня 1965 року в селі Воютичі Самбірського району Львівської області. Навчався в Києві. Після закінчення навчання переїхав до міста Нова Каховка, де працював на заводі “Таврія”.

Свій бізнес Мар’ян Жолубак почав з продажу «лівого» коньяку.

На початку 2000-х років разом із ще одним місцевим підприємцем Сергієм Леліковим викупили магазин “Астрон” у центрі Каховки і створили однойменне товариство з обмеженою відповідальністю. У 2008 році Жолубак заснував ТОВ “Альянс продукт”.

У 2014 році він мав у Новій Каховці декілька магазинів, у тому числі в торговельному центрі в мікрорайоні “Сокіл”, склади і два розкішні житлові будинки з басейном на Фіоленті поблизу міста Севастополь.

Після анексії Криму Жолубак переїхав на півострів та у  2015 році отримав російський паспорт.

Незадовго до повномасштабного вторгнення він відкрив кондитерський цех і мережу фірмових магазинів під зареєстрованою на Сергія Лелікова торговою маркою “Країна солодощів”.

Навесні 2022 року Жолубак повернувся до окупованої Нової Каховки та почав активно співпрацювати з окупаційної владою.

Читайте також:  СБУ ліквідувала Іллю Киву.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року колаборанта Віталія Гуру було обрано головою окупованого Новокаховського міського округу. За нього проголосували депутати самопроголошеної Новокаховської міської ради під час сесії.

Раніше колаборант обіймав посаду заступника окупаційного голови Новокаховської міської ВЦА з питань ЖКГ.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також