Виходить воєнний фільм «Шлях поколінь», з продажу квитків якого частину грошей скерують на дрони для ЗСУ

У драмі герой постає перед складним вибором в час російсько-української війни

Воєнна драма «Шлях поколінь»

Вже зовсім скоро, 12 жовтня, в прокат виходить воєнна драма «Шлях поколінь» режисера Михайла Ухмана, який воював у Мар’їнці та Пісках на Донеччині. Фільм, у якому герой постає перед складним вибором в час російсько-української війни.

Події стрічки «Шлях поколінь»  відбуваються у 2014 році. За сюжетом, молодий програміст Назар, який не бажає воювати, бачить уві сні українського воїна з минулого. Між ними відбувається непроста розмова, яка ставить героя перед важливим вибором і змінює його майбутнє.

Автор фільму Михайло Ухман знає про війну безпосередньо. Він був добровольцем, воював на Донеччині.  

«Не про сльози. Не про зраду. Про те, що за Україну треба не вмирати, а жити і вбивати. Бо лише сильних поважають. На сильних не нападають. Саме так характеризує свій фільм режисер. Шлях поколінь – фільм-пророцтво, фільм-стимул для українців усіх вікових категорій. Дуже талановита робота військового журналіста, воїна-добровольця, режисера Михайло Ухман. Стрічку знімали у 2020 році – на фронті, за 20 кілометрів від тимчасово окупованого Донецька. Крім професійних акторів, у ній знялись українські воїни, які на той момент брали участь у бойових діях. А БТРи, які можна побачити на кадрах, і зараз захищають Україну на Донецькому напрямку.Мав честь відвідати допремʼєрний показ. Це кіно, яке викликає гордість за Україну. З 12 жовтня стрічка буде у прокаті. Запрошую усіх запланувати похід. Беріть рідних, сусідів, друзів. Вона того варта», – зауважив очільник Львівщини Максим Козицький після відвідин допремʼєрного показу. 

Він також розповів, що під час показів фільму у США, Канаді і Європі зібрали нашим воїнам кілька мільйонів гривень. За них уже купили дрони, машини та інші необхідні речі. Частину грошей, які акумулюють з квитків під час показів в Україні, також скерують на дрони.

Ролі у фільмі виконали Володимир Ніколаєнко, Лариса Руснак, Назар Борушок, Олексій Паламаренко, Світлана Матвіїшин та інші. Крім професійних акторів, у стрічці знялись  військові, які на момент фільмування виконували бойові дії.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк