Війна за храм: на Рівненщині тринадцять прихожан «надихалися» сльозогінного газу та порошку від вогнегасників (фото, відео)

арнр
арнр


Сьогодні, 10 травня, о 7:42 год, надійшов виклик на лінію «103» про те, що у селі Заболоття, Вараського району, чоловік, який лежить на землі, потребує медичної допомоги. За словами людини, яка викликала бригаду екстренної допомоги, потерпілому в очі та ніс потрапив порошок з вогнегасника. Про це повідомляє Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги у «Facebook».




За місце події прибула фельдшерська бригада Рафалівського пункту постійного базування центру екстреної медичної допомоги.



Вони побачили декілька десятків осіб поблизу та на території місцевого храму.

"До карети швидкої підійшло понад 13 осіб. Вони скаржилися на головну біль, затруднене дихання. Присутні стверджували, що між прихожанами двох релігійних конфесій виникла сутичка. За їхніми словами, на місце прибули представники Вараської Муніципальної Варти. Пацієнти стверджували, що «надихалися» сльозогінного газу та порошку від вогнегасників. Бригада швидкої оглянула 13 осіб. Надали необхідну медичну допомогу. Одного пацієнта госпіталізували до Вараської лікарні.



О 9:28 год надійшов ще один виклик на лінію «103» на ту ж адресу. Лікарська бригада виїхала на місце оглянула близько десятка осіб та надали необхідну медичну допомогу", — розповіла старша лікарка зміни Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Любов Волинець.


Як повідомляє видання itvmg cтався конфлікт через храм святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова у селі Заболоття, що входить до Вараської територіальної громади.


https://youtu.be/oC_RAbJU87k

На цю церкву довгий час претендували члени двох релігійних громад — ПЦУ та УПЦ. А нещодавно Верховний суд таки визнав храм українським.


Поміж тим протистояння тривають. Як повідомляє сайт СПЖ, сьогодні вранці, 10 травня, прихильники ПЦУ разом з депутатами зайняли храм.



varta1.com.ua: Новини