Викликайте поліцію, навіть, якщо це ваш знайомий: рятувальники закликають зупинити паліїв сухостою

Побачили палія - звертайтесь в поліцію.

Фото ДСНС

Щоденно на Львівщині фіксуються підпали сухої трави. Лише за минулу добу оштрафували 35 паліїв сухої трави. Про це повідомляє пресслужба ДСНС у Львівській області.

 Працюють спеціальні рейдові групи. Робота цих груп направлена на притягнення винних осіб за спалення сухої рослинності до відповідальності згідно із законом. Рейдові групи складаються з представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, екологічної інспекції, місцевих органів влади та територіальної оборони.

«Рятувальники Львівщини, звертаються до всіх небайдужих і свідомих мешканців нашої області, лише спільними зусиллями та відповідальним ставлення ми можемо зупинити паліїв. Якщо Ви побачили підпал, негайно повідомляйте у пожежну службу та поліцію, не дивлячись на те, що палій — це Ваш сусід чи знайомий!», — просять рятувальники.

У пресслужбі ДСНС України показали фото красуні-сови, яку  врятували під час пожежі сухої трави ужгородські вогнеборці.

«Її погляд говорить сам за себе. Люди, схаменіться! Припиніть нищити довкілля! Щодня вогнеборці вимушені ліквідовувати сотні пожеж на відкритих територіях. І це ще навіть не почався пожежонебезпечний період!», — йдеться у дописі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також